Pa-Ri Materia
Ota yhteyttä
Referenssit / 13.10.2021

Xamkille lisää viihtyvyyttä ja yhdessäoloa

Jaa artikkeli:

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu uudisti hiljattain toimitilojaan Savonlinnan kampuksella. Pa-Ri Materia oli vastuussa mm. käytävätilojen, ruokailutilan ja yhteisten tilojen kalustamisesta. 

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Savonlinnan kampus on entinen tyttölyseo ja se on toiminut myös kauppakouluna. Silloinen Mikkelin ammattikorkeakoulu siirtyi Savonlinnan kampukselle vuonna 2006. Viime vuosina kampuksella on käynnistynyt hyvinvointialan koulutusten lisäksi insinöörikoulutusta. Syksyllä 2020 liikunnanohjaaja-, tradenomi turvallisuusala- ja sosionomi koulukuraattorikoulutusten käynnistyttyä Savonlinnassa kampuksen tilojen uudelleen päivittäminen tuli ajankohtaiseksi. 

Tavoitteena oli kampuksen viestivän opiskelijoille Xamkin strategian mukaista opiskelijalähtöistä viihtyvyyttä, fyysistä aktiivisuutta ja sosiaalista yhdessäoloa / työskentelyä. Tässä erityisesti painottuu kerrosten käytävätilat, joissa opiskelijat viettävät aikaa sekä muut yleiset tilat kuten ravintolatila. 

Ratkaisu: 

Pa-Ri Materian sisustusarkkitehti Leena Kalliola laati suunnitelman kampuksen viiteen kerrokseen, jossa kaikki osa-alueet opiskelijalähtöisestä kalustamisesta ja viihtyvyydestä on otettu huomioon.

Käytävien kalusteryhmillä aikaansaatiin viihtyisät ja äänimaailmaltaan pehmeät tilat. Kalusteryhmien sijoittelu käytävän molemmin puolin poisti kuilumaisen rännin tunteen ja pelkkä kävely tilan päästä päähän tuntuu elämyksellisemmältä. Kalusteet tarjoavat tiloja yhdessä oloon ja spontaaniin kanssakäymiseen, mutta myös vetäytymiseen. Käytäväalueiden kalusteryhmitys innoitti opettajat tilaamaan myös heidän käytössä oleviin kerrokseen kalusteet samalla ajatuksella.

Ruokalan kalustekantaa rikastamalla tilasta luotiin monipuolisempi ja viihtyisämpi. Muutosratkaisuilla myös ruokalatila saatiin linkitettyä osaksi uudistettua ilmettä. Kaikkien tilojen yleisilmettä elävöitetiin kalusteiden verhoiluvalinnoilla, sekä näyttävillä viherkasveilla. 

- Yhteistyö Pa-Ri Materian kanssa toimi äärimmäisen hyvin. Suunnitteluvaiheessa kaikki toiveemme otettiin huomioon ja sisustusarkkitehti osasi korostaa juuri meille tärkeitä asioita, kuten viihtyvyyttä, osallistumista ja ympäristöä. Opiskelijoiden palaute lopputuloksesta on ollut erittäin positiivista ja näyttää, että väki viihtyy kampuksella, sosiaali- ja terveysalan Savonlinnan koulutusyksikön koulutusjohtaja Taija Pakarinen kertoo. 

- Kampus on saanut hienon uuden ilmeen, opiskelijat ja henkilökunta ovat iloinneet uudistuneesta ilmeestä. Kaikki opiskelijoiden oleskelupaikat ja kokoontumispaikat ovat aktiivisessa käytössä. Vielä, kun saadaan  kaikki opiskelijat rajoitusten jälkeen kampukselle, niin kalusteet ovat varmasti kovalla käytöllä, liikunta- ja kuntoutusalan koulutusyksikön koulutusjohtaja Outi Pyöriä jatkaa. 

 
IMG_6418

 

 

IMG_6430IMG_6370

IMG_6335

IMG_6382

 

 

 

Tilaa edut ja ideat suoraan sähköpostiisi!

Kun tilaat uutiskirjeen, saat jatkossa inspiroivia ideoita työ- ja toimitilojen sisustamiseen, kutsuja yritysasiakastilaisuuksiimme sekä tietoa ajankohtaisista tarjouksistamme.